<>

 
 
 
Ha az irodával kezd el pereskedni egy fogadó, általában elkaszálják, most azonban egy játékos meglepően jól járt. Annak ellenére nyert 2330 fontot, hogy szelvénye vesztett.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ilyet?! Vesztes szelvénnyel nyert 900 ezret!

Ha az irodával kezd el pereskedni egy fogadó, általában elkaszálják, most azonban egy játékos meglepően jól járt. Annak ellenére nyert 2330 fontot, hogy szelvénye vesztett.

Egy edinburgh-i fogadó járt meglepően jól az IBAS (Független Fogadási Felügyeleti Bizottság) eheti döntésével, még egy tavaly májusi szelvény miatt kerekedett ügyben.

Történt ugyanis, hogy a játékos alig 10 fontot helyezett el egy hármas kötésre, amellyel három első gólszerzőre fogadott. Kris Boyd (Kilmarnock, skót élvonal) és Robert McHugh (Queen of the South, skót másodosztály) tényleg megszerezte csapatának a vezetést, ahogy a tippelő várta, ám a harmadik mérkőzés nagy kavarodást okozott.

A szintén skót másodosztályú Cowdenbeath Ayr elleni mérkőzésén rekoridő, alig 6 másodperc után gól született. Greg Stewart szerezte, ám a helyi műsorközlő hibásan csatártársa, Kane Hemmings nevét mondta be és könyvelte el, mint a találat gazdája. Ez a hatalmas tévedés volt a kiindulópontja a több mint egy éve húzódó ügynek, hiszen pontosan Hemmings volt az, akire a fogadó a szelvényén a pénzt feltette.

A vezető brit médiumok, így például a BBC a műsorközlőre hagyatkozott, így szerte az országban Hemmings nevével könyvelték el a 3-1-es mérkőzés nyitó gólját, pedig azt társa, Stewart szerezte. A közösségi médiában a Cowdenbeath szurkolói zúgolódni is kezdtek, és maga Stewart is elmondta a Daily Recordnak két nappal később, hogy ő talált be, így a McBookie fogadóiroda (ahol a hármaskötést elhelyezték) rögtön tudta, hogy valami nem stimmel.

A videófelvételek bekérése után a McBookie döntött és teljesen jogosan Stewart nevére fizette ki az első gólszerzőnek járó összeget. A szóban forgó játékos 233-szoros szorzós kötése így veszített, ám leleményesen panaszt nyújtott be, miszerint a fogadói szabályzat alapján az számít az első gólszerzőnek, amelyet a skót szövetség elkönyvel. Ez pedig nem volt más, mint - hiába tévesen - Hemmings, nem pedig Stewart.

Az ellentétes álláspontok miatt került az ügy az IBAS asztalára, amely nagy meglepetéssel szolgált a héten. A felvételekkel egyértelműen bizonyíthatóan vesztes szelvény ellenére mégis a fogadó javára döntött, így a McBookie iroda kénytelen kifizetni a 2330 fontos (910 ezer forintos) nyereményt. Azon ritka esetek egyike ez, amikor a fogadóoldal elbukott egy játékossal szemben egy vitás kérdésben...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!