<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: német, svájci és spanyol meccsek

Vasárnap már kora délután indul a nagyüzem: csábító oddsért fogadunk a Braunschweig sikerére. Aztán irány Svájc és Spanyolország!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05236. Braunschweig - St. Pauli, 1 (1.75) - német másodosztály, 13:30

A második helyezett fogadja a sereghajtót a Bundesliga II-ben. A házigazda nagyon megnyomta az őszt, feljutó helyen telelt, 2017 első tétmeccsén pedig döntetlenezett az erős középcsapat Würzburger otthonában (1–1). A sárga-kékek most 35 pontosak, a Hannoverrel és a Stuttgarttal tartja a lépést a gárda. Otthonában nagyon "kegyetlen", nyolcszor győzött, ikszre csak a Hannover volt képes. A St. Paulinál anyagi problémák jelentkeztek, nem csoda, hogy a hamburgi gárda az utolsó a ligában. A barna-fehérek csak 11 pontot szereztek, kezdenek leszakadni a mezőnytől. Idegenben veszélytelenek, statisztikájuk 1-1-7, decemberben a Fürthnél tudtak nyerni. Az idei év első bajnokiján a feljutásra hajtó, tavaly még első ligás Stuttgart járt nála, és a svábok el is vitték mindhárom pontot (0–1). A Braunschweig komolyan gondolja a feljutást, célja eléréséhez pedig nem hibázhat a gyenge St. Pauli ellen.

14332. Young Boys - Sion, 2.5 gól felett (1.45) - svájci bajnokság, 16:00

Véget ért a csaknem kéthónapos szünet Svájcban, a 19. fordulóban pedig rögtön rangadót rendeznek: a második fogadja a harmadik helyezettet. A Yooung Boys 35 ponttal magabiztosan őrzi ezüstérmes pozícióját, a Baselt aligha tudja befogni. Otthon nagyon erős, hét győzelem mellett csak egyszer döntetlenezett, illetve egyszer kapott ki. A támadójátéka remek, viszont a védelme nem annyira stabil. Saját pályáján 32–12-es a gólkülönbsége, és a bajnoki szünet előtt igazán jó passzban volt. A Sion 29 pontig jutott, nagy harcban lesz a dobogóért. Vendégként 3-1-5-ös a statisztikája, gólkülönbsége 18–20. Decemberben sokat botladozott, de az év utolsó meccsén nyert. A hazaiak a 18-ból tizennégyszer, a vendégek tizenötször játszottak olyan kilencven percet, amely hozott legalább három találatot. Legutóbb novemberben, Bernben 4–3 lett a végeredmény. A +2.5-ös fogadási opció ma is erősen javallott.

10733. Real Sociedad - Osasuna, 2.5 gól felett (1.60) - spanyol bajnokság, 18:30

Az edzőcsere ellenére nem áll jól az Osasuna szénája továbbra sem: a gárda képtelen meccset nyerni és elmozdulni a kieső zónából, és immáron 8 pont a hátránya a már bennmaradó helyektől. A vasárnap esti, Sociedad elleni derbi sem ígérkezik könnyed menetnek, de lassan komoly szüksége lesz a bravúros pontokra a vendégeknek. A hazaiak tartják magukat az élmezőnyben, de nem engedhetnek ki, hiszen hatalmas lesz a harc az európai kupaindulást érő helyekért. Otthon 6-2-2 sorral áll és érdekesség, hogy míg a Barca ellen otthon tudott tartani egy pontot (1-1), addig a Sevilla szó szerint átgázolt rajtuk (0-4). Nem rossz ez a Sociedad-támadósor, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a sebezhető Osasuna-védelmet ne mattolnák 1-2 alkalommal. Ami miatt nem lesz 1-0 vagy 2-0 ez a meccs szerintünk, az a vendégek utóbbi időben mutatott támadójátéka. Vasiljevic ugyanis sokkal nyitottabb támadójátékot erőltet a csapattal, sokszor jutnak el az ellenfelek kapujáig és gyakran lőnek kapura is. Könnyen lehet, hogy vasárnap este is jók lehetnek egy gólra (talán még meglepetésre is?), sebezhető védelmük miatt az over tűnik itt a megfelelő választásnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!